Achteraf zie je pas echt hoe het was.

Van alle belangrijke momenten in een mensenleven worden foto’s gemaakt. Waarom dan niet van een afscheid? Fotografie bij het afscheid is een tastbare en liefdevolle herinnering voor hen die achterblijven, want beelden blijven.

Steeds vaker worden bij uitvaarten foto’s gemaakt. Voor veel nabestaanden vormen uitvaartfoto’s een waardevolle aanvulling op de persoonlijke herinnering. Bij een naderend afscheid kan het heel waardevol zijn om een herinneringsportret te laten maken: een foto die iemand weergeeft zoals hij of zij echt is, in een omgeving die voor hem of haar vertrouwd is. Een kostbaar geschenk voor alle naasten.

  Zoveel belangstelling kun je onmogelijk onthouden

Wanneer een dierbare overlijdt staat je wereld even stil.

 Je leeft de eerste dagen in een roes terwijl je ook nog bezig bent met het regelen van een uitvaart; tijd om te rouwen is er bijna niet.

 Foto’s bieden troost en kunnen een herinnering levend houden

Foto’s zijn er om te helpen herinneren, opnieuw te beleven, en terug te denken aan het moment. Foto’s zijn er om samen naar te kijken en ze helpen om te praten over het gemis en het verdriet. En foto’s zijn er ook om te delen met diegenen die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn.

….Omdat er soms zoveel is wat we voelen, maar zo weinig om te zeggen!

 

 Een rouwreportage kan bestaan uit:

Opbaring/kist sluiten

Een intiem moment van afscheid en het sluiten van de kist. Misschien wordt de kist nog versierd door kinderen, wilt u nog een voorwerp meegeven, die laatste momenten zijn van onschatbare waarde.

Herdenkingsdienst

Het openbare gedeelte van het afscheid. Familie, vrienden en kennissen nemen afscheid van uw dierbare. De indrukwekkende rouwstoet, een kerkdienst of een ceremonie in een aula. Uw persoonlijke manier van afscheid nemen.

Het definitieve afscheid

Een kist die naar het kerkhof wordt gedragen, zand of bloemen worden gestrooid of ballonnen opgelaten. Het begeleiden van de kist naar de ovenruimte.

Troost

Mensen die uw verdriet willen delen en u troost willen geven. Foto’s van bloemen, kaarten en teksten kunnen voor troost en steun zorgen na het afscheid.

Benieuwd naar wat Afscheidsfotografie voor u kan betekenen?

 

                            

Graag maak ik een liefdevolle herinnering voor u.